بهبود مشارکت
manager2021-08-12T11:57:31+04:30انسان ها در فرایند کار، نه ابزار و وسیله بلکه عاملی مؤثر در تحقق اهداف سازمان هستند از این رو نظام مدیریت مشارکتی، نظام همکاری فکری و علمی کارکنان یک سازمان با سطوح مختلف مدیریتی آن سازمان است.
یکی از عوامل مهم رشد و توسعه کشورها، اهمیت دادن به فکر و اندیشه نیروی انسانی و استفاده صحیح از آن است و یکی از بهترین راه های استفاده از فکر بشر و این سرمایه بزرگ خلقت، اجرای نظام پیشنهادها است. امروزه در اغلب کشورهای پیشرفته و توسعه یافته در بیشتر سازمان ها، شرکت ها و موسسات مختلف، این سیستم اجرا شده و همه مردم از خرد و کلان در حال فکر کردن و پیشنهاد دادن هستند و علاوه بر اینکه مشخصاً از نتایج پیشنهادهای خود بهره می برند، پاداش می گیرند و عزت و احترام به نفس را تجربه می کنند، کشور و بقیه مردم نیز به طور قابل توجهی از آن بهره مند می شوند.
این مطلب را از دست ندهید: سامانه انتقادات و پیشنهادات
فلسفه به کارگیری نظام پیشنهادها را می توان به صورت زیر بیان کرد
- ارج نهادن به ارزش های انسانی و به یاری طلبیدن افرادی که به نوعی با سازمان در ارتباط اند
- افزایش حس تعلق سازمانی در کارکنان سازمان ها
- همسوکردن اهداف کارکنان با اهداف سازمان ها
- ایجاد فرهنگ کار گروهی و تفکر جمعی و افزایش انگیزه در کارکنان
چنانچه اجرای مدیریت مشارکتی و نظام های تشکیل دهنده آن با موفقیت همراه باشد ، پیامدهایی چون بهبود روابط انسانی بین مدیریت و کارکنان، تقویت انگیزه در کارکنان ، بهبود گردش کار در سازمان، بروز خلاقیت و نوآوری، تقلیل هزینه های تولید کالا و خدمات، افزایش احساس تعلق سازمانی در کارکنان و همسو شدن هدف های آنان با هدف های سازمان و در نهایت افزایش رضایت مشتری و به دست آوردن سهم بیشتر در بازار برخوردار خواهد بود.
ابتکار ، توانایی ایجاد و ارائه پیشنهادهای جدید، استقلال رای و قدرت داوری، متفاوت بودن از همکاران در ارائه دیدگاه ها و اندیشه های نو و مسؤلیت پذیری، از جمله مشخصات افراد مشارکت جو است.