اهمیت دریافت بازخورد کارکنان
مهلا شفیعی2022-05-02T11:08:37+04:30بازخورد کارکنان مکانیزمی است که به طور فزاینده ای به مدیران و سازمان کمک می کند تا بهره وری را افزایش دهند. همچنین فرصت های جدید را ایجاد کنند و مشکلات را شناسایی و حل کنند. ارائه و دریافت بازخورد یک عنصر ضروری برای موفقیت بلند مدت هر سازمان یا هر شرکت است. شرکتها بر اساس روابط حرفهای ساخته میشوند و قویترین روابط بر پایه ارتباطات مؤثر ساخته میشوند. بازخورد می تواند به کارکنان و سازمان کمک کند که دائماً در کاری که انجام می دهند بهتر شوند. بازخورد کارکنان بخشی جدایی ناپذیر از فرآیند تجربه کارکنان است.
با دریافت بازخورد از کارکنان میتوان دانست که کدام امکانات، برنامه ها، استراتژی ها و واحد ها مثمر ثمر بوده اند. همچنین میتوان دریافت چه میزان در کسب موفقیت ها درست حرکت کرده ایم. کارکنان در سطح اجرایی سازمان هستند و کم و کاستی ها را بهتر احساس می کنند. کارکنان برای بهبود نحوه انجام کار می توانند ایده و پیشنهادهای بی نظیری داشته باشند. این را همیشه باید در ذهن داشت که، کارکنان چرخ دنده های اصلی سازمان هستند و بازخورد آنها می تواند باعث ایجاد تحول اساسی در سازمان شوند.
اهمیت بازخورد کارکنان
تعامل و دریافت بازخورد کارکنان بخش مهمی از رهبری موثر است. مدیرانی که بازخورد مکرر و مستمر ارائه میدهند، بر کارکنان خود تأثیر میگذارند. هدف بازخورد کارکنان بهبود عملکرد، اطمینان از رعایت استانداردها و کمک به تیم ها برای عملکرد موثرتر است. با دریافت و پردازش بازخورد های کارکنان فرصت های جدید ایجاد می شود، همچنین بهبود و پیشرفت در سازمان با شیب مناسب صعودی می شود.
بازخورد کارکنان به دو نوع تقسیم می شود: چیزی که به صورت فردی به یک کارمند ارائه می شود (معمولاً در مورد عملکرد آنها) و بازخورد کارکنان به خود سازمان. بسیاری از سازمان ها به خوبی در مورد اولی آشنا هستند، اما در مورد دریافت بارخورد کارکنان خود، سازماندهی و موثر عمل نمی کنند.
اغلب اوقات، بازخورد کارکنان یک رویداد نامنظم است. در برخی از سازمان ها، بازخورد تنها از طریق نظرسنجی مشارکت سالانه جستجو می شود. در حالی که اینها میتوانند ابزار مفیدی باشند. این یک فرصت از دست رفته است. جستجوی بازخورد منظم کارکنان، و داشتن یک رویکرد استراتژیک برای جمع آوری و تجزیه و تحلیل آن، می تواند مزایای واقعی کسب و کار را به همراه داشته باشد.
صدای کارکنان را بشنویم
صدای کارکنان اصطلاح رسمی است که اغلب برای توصیف فرآیندی استفاده می شود که از طریق آن کارکنان در تصمیم گیری سازمانی مشارکت می کنند و بر آن تأثیر می گذارند. همچنین می توان گفت که فرصتی است برای کارکنان تا نظرات و پیشنهادات خود را ارائه کنند. همچنین این تکنیک به عنوان یک عامل کلیدی برای مشارکت کارکنان دیده می شود و بسیار مهم است. تکنیک صدای کارکنان می تواند بینش هایی در مورد سازمان ارائه دهد که ممکن است برای رهبران نامرئی باشد. همچنین ایده های جدید ایجاد کند و فرصت هایی برای یادگیری و بهبود فراهم کند. در نهایت، دریافت و پردازش بازخورد کارکنان میتواند به شناسایی مشکلات و چالشها کمک کند.
چگونه از کارکنان بازخورد بخواهیم ؟
راه های زیادی وجود دارد که کارفرمایان می توانند بازخورد کارمندان را جستجو کرده و تشویق کنند. اولین مورد، نظرسنجی منظم “درگیری” کارکنان است که امکان جمع آوری مقادیر زیادی از داده ها را به یکباره فراهم می کند. این نظرسنجیهای بزرگ را میتوان با نظرسنجیهای هدفمندتر و کوتاهتر “موردی” بهینه کرد. اینگونه نظرسنجی از کارکنان به صورت سازماندهی شده انجام می شود. با نظر سنجی کوتاه مدت و بلند مدت، مدیران هستند که به سراغ کارمندان می روند و از آنها می خواهند که نظرات و بازخورد های خود را با مدیران در میان بگذراند. با این کار کارکنان احساس ارزشمندی و موثر بودن در سازمان را خواهند داشت و با گذشت زمان به یک کارمند وفادار و با انگیزه تبدیل خواهد شد.
در ادامه انواع نظر سنجی را با هم بررسی خواهیم کرد:
نظرسنجی های ضربانی:
نظرسنجیهای نبض را میتوان برای بررسی یک موضوع خاص یا هدف قرار دادن بازخورد گروه خاصی از کارمندان، مانند مبتدیان جدید یا مدیران مورد استفاده قرار داد. نظرسنجی ها اغلب مزیت ناشناس بودن را دارند و به کارکنان اجازه می دهند آزادانه درباره افکار و احساسات خود صحبت کنند. آنها می توانند آمار و مقایسه آسان با پاسخ های نظرسنجی قبلی را ارائه دهند.
گروه های متمرکز:
برای کاوش عمیق تر موضوعات، گروه های متمرکز می توانند ابزار ارزشمند دیگری برای جستجوی بازخورد کارمندان باشند. آنها به سرمایه گذاری زمان بیشتری نیاز دارند، هم برای اجرا و هم برای تجزیه و تحلیل خروجی هایشان، اما می توانند منبعی از داده ها و بینش غنی باشند.
مصاحبه های خروج:
سایر ابزارهای آشنا برای دریافت بازخورد کارکنان، مصاحبه های خروج و طرح های پیشنهادات است. البته مصاحبههای خروج معمولاً به دنبال بررسی این موضوع هستند که چرا کارکنان یک سازمان را ترک میکنند. طرحهای پیشنهادی به کارمندان مکانیزمی را میدهد که از طریق آن میتوانند ایدههای خود را مطرح کنند. در حالی که این موارد ممکن است امروزه کمی قدیمی به نظر برسند، اما می توانند اطلاعات مفیدی را ارائه دهند و نباید در هنگام توسعه یک رویکرد استراتژیک برای بازخورد و گوش دادن از آنها غافل شد.
مصاحبه های ماندن:
رویکردی که شاید کمتر شناخته شده باشد، “مصاحبه ماندن” است، که برای بررسی این موضوع طراحی شده است که چرا یک کارمند تصمیم می گیرد در یک سازمان بماند و همچنین از چه چیزی در مورد نقش خود لذت می برد. اینها میتوانند به آشکارسازی نگرانیها و مسائل فردی و عمومیتر کمک کنند که ممکن است برای بسیاری از کارمندان مشترک باشد. اما آنها احتمالاً بینش مفیدی را در یک فرهنگ سازمانی ایجاد میکنند که در آن از نظر روانشناختی بیخطر است که آشکارا صحبت کنیم.
مدیریت ایده ها و پیشنهادات:
برای شناسایی، حل مشکلات و ایجاد فرصتهای نو سازمان باید بیش از پیش به کارکنان خود تکیه کند. به این علت که کارکنان در فعالیت های روزمره خود به صورت عینی با مشکلات برخورد می کنند و شناخت دقیق و عملی تری نسبت به امور دارند. کارکنان در حین انجام کار ایده های مختلفی به ذهنشان خواهد آمد که میتواند بسیار سازنده باشد. افراد با مشاهده اینکه، به نظر و پیشنهاد آنها احترام گذاشته می شود و برای بررسی آنها زمان گذاشته می شود، دلگرم خواهند شد. به علاوه انگیزه پیدا خواهند کرد که برای پیشنهادات بعدی متفکرانه تر و خلاقانه تر عمل کنند تا پیشنهاد آنها به مرحله اجرا برسد.
اگر پیشنهادات ارائه شده قابل اجرا نباشد باعث می شود که شناخت کارکنان از محیط کار بیشتر شود و به درک و بینش بالاتری برسند. برای اینکه به صورت اصولی و براساس استاندار ایزو پیشنهادها و ایده های کارکنان را مدیریت کرد نیاز است تا تکنولوژی نوین در این عرصه استفاده کرد. نرم افزار نظام پیشنهادات، سامانه ای است که مدیران را در مسیر رشد کسب و کار خود یاری میکند.
گروه نرم افزاری داتیس، پس بررسی های دقیق دغدغه های مدیران، نرم افزار جامع نظام پیشنهادات را با متد های به روز تکنولوژی طراحی و پیاده سازی کرده است. شما می توانید برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر، به صفحه اختصاصی نرم افزار نظام پیشنهادات مراجعه کنید.
این مطلب را از دست ندهید: 8 دلیل اهمیت فرهنگ سازمانی
چگونه به بازخورد کارکنان پاسخ دهیم؟
از برخی جهات، جستجوی بازخورد بخش آسانی است. عمل کردن بر اساس محتوای آن می تواند پیچیده تر و وقت گیرتر باشد، به خصوص زمانی که بازخورد منفی کارکنان دریافت می کنید. با این حال، تا زمانی که کارمندان نتوانند متوجه شوند که بازخورد آنها ارزشمند است و به آنها عمل می شود، ممکن است در آینده از ارائه بازخورد خودداری کنند.
هنگامی که بازخورد ارائه می شود، نتایج آن باید با کارکنانی که آن را ارائه کرده اند در میان گذاشته شود. سازمان همچنین باید به کارکنان تأیید کند که در پاسخ به چه کاری قصد انجام آن را دارند، و سپس زمانی که آنها این کار را انجام دادند دوباره به مردم بگوید. “شما گفتید، ما انجام دادیم” توصیف ساده این رویکرد است. شفافیت کلیدی است
مشارکت دادن کارکنان
در صورت امکان، سازمان ها باید کارکنان را در توسعه هر گونه برنامه و اقدامی در نتیجه بازخورد مشارکت دهند. این به تقویت حس مالکیت و مشارکت کمک می کند و از هر بازخورد دریافتی کارمندان حداکثر استفاده را می برد. دلایل زیادی برای گرفتن بازخورد از کارمندان وجود دارد. هیچ تیم رهبری یا مدیریتی همه پاسخ ها یا ایده ها را ندارد. گاهی اوقات اینها در جای دیگری در سازمان قرار دارند، کارکنانی که در سطح اجرایی هستند، ایده ها و پیشنهادهای سازنده ای خواهند داشت که باعث نوآوری و سود کلان می شود. اهمیت داده نمی شود. جستجوی بازخورد و پیشنهادات منظم آنها تنها یکی از راههای مطرح کردن آنهاست. باید در سازمان بستری فراهم شودکه افراد مشاهده کنند پیشنهاد های آنها در حال بررسی و اجرایی شدن است و اینگونه نیست که پس از دریافت نظرها دیگر به آنها اهمیت داده نمی شود.
نرم افزار جامع نظام پیشنهادات داتیس بستری فراهم می کند تا افراد با اطمینان به اینکه پیشنهادهای آنها با دقت مورد بررسی قراد می گیرد و در قبال پیشنهادهای خلاقانه و سازنده پاداش دریافت می کنند، پیشنهادات خود را ثبت کنند. به این شکل رابطه ی کارکنان با لایه های بالایی و مدیران میانی بهبود می یابد.
سخن پایانی
بهترین راه واحدی برای درخواست بازخورد کارکنان وجود ندارد. ترکیبی از رویکردهای مختلف برای به دست آوردن بیشترین مزایا برای سازمان و همچنین گسترده ترین بینش ممکن مورد نیاز است. مهمتر از همه، جستجوی بازخورد کارکنان باید یک فرآیند مستمر باشد. گوش دادن باید به صورت مداوم، برنامه ریزی شده و منظم انجام شود. برای آنکه رویکردهای مختلف را به طور منظم و بدون خطا انجام داد، به ابزار قدرتمند و جامعی در سازمان احتیاج است. سامانه نظرسنجی داتیس، در سازمان ساز و کاری فراهم می کند تا مدیران بتوانند فرایند جمع آوری نظرات و پایش آنها را به صورت دقیق انجام دهند و از نتایج به دست آمده، در تصمیمات سازمان استفاده کنند.
همچنین نرم افزار جامع نظام پیشنهادات کمک میکند تا پیشنهادهای سازنده کارکنان سطح اجرایی به گوش مدیران ارشد برسد. به علاوه در این سامانه افراد با گفتکو و تعامل یک پیشنهاد خام را به یک ایده جامع و قابل اجرا تبدیل می کنند.